Retete

Oua Benedict - un mic dejun cu clasa

24 februarie 2012 / 5 comentarii
(57 voturi)
4.0/10
Oua Benedict - un mic dejun cu clasa
Timp de preparare
< 30 min
Dificultate
usor
Bucatarie
Americana

Ne-am obisnuit sa mancam oua ochiuri si omleta, dar varitatea in care poti sa iti delectezi papilele gustative la micul dejun e mult mai mare. Incearca ouale Benedict si vezi daca te vei indragosti de ele asa cum a facut-o Maggie in filmul „De buna voie si nesilita de nimeni”. Noi iti prezentam o reteta „made by” de Gordon Ramsay pentru un mic dejun englezesc.

Metoda de preparare

Pregateste apa in care vei face ochiuri romanesti, asa cum le spunem noi, adica oua in apa. Intr-o oala pune la fiet 2 litri de apa. Cand clocoteste pune 2 linguri de otet de vin.

Sparge fiecare ou intr-o cesca de cafea.

Taie fiecare chifla in doua felii si pune-le la prajit. Cand apa fierbe, redu intensitatea focului si invarte cu o lingura in ea astfel incat sa se formeze un vartej si lasa usor sa cada in apa un ou. Albusul se va intari si va lua o forma rotunda, asemanatoare unei galuste. Lasa-l sa fiarba in apa timp de 2-3 minute.

Repeta operatiunea cu fiecare ou in parte si scoate-le intr-o sita ca sa se scurga de apa in exces.

Unge fiecare felie rotunda de chifla cu o lingura de sos Hollandaise, pune o felie de sunca si apoi un ou. Toarna deasupra inca o lingura de sos si presara patrunjel proaspat tocat. Serveste-le clade.

Sos Hollandaise:

Inclazeste untul intr-un recipient pana cand se topeste. Intr-un bol bate bine 3 galbenusuri cu zeama de lamaie, sare si boia de ardei. Adauga treptat untul topit si apoi apa. Pune amestecul intr-o tigaie si lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa. Sosul poate fi folosit si pentru garnituri din legume sau peste.