Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Greceasca

In aceasta varianta de musaca vegetariana, bulgurul va da consinstenta pe care in mod normal o capata de la carnea tocata.

Metoda de preparare

Unge feliile de vinete cu o lingura de ulei de masline. Coace-le la cuptor, intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, pana cand incep sa se inmoaie.

Caleste ceapa tocata intr-o lingura de ulei de masline, timp de 8 minute, pana devine aurie. Adauga si usturoiul si calaeste-l 1 minut.

Adauga bulgurul in tigaie si gateste-l impreuna cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute, amestecand continuu. Adauga mirodeniile (scortisoara, cuisoare) si lasa totul pe foc 1-2 minute.

Pune in aceeasi tigaie rosiile in bulion tocate, supa concentrata si oregano. Fierbe totul la foc mic timp de 20 de minute. 

Intre timp, topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga 2 linguri de faina si amesteca iute pana cand se incorporeaza. Adauga treptat laptele si lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute pana obtii un sos gros. Adauga sare si parmezanul ras. Ia de pe foc si dupa ce se raceste putin, adauga si oul batut.

Incinge cuptorul la 180C. Aseaza jumatate dintre feliile de vinete coapte la baza unui vas dreptunghiular de sticla termorezistenta. Toarna amestecul cu bulgur si rosii si acopera cu inca un strat de vinete. Deasupra lor toarna sosul alb pregatit.

Coace timp de 40 de minute la 180C, apoi creste intensitatea focului la 220C si mai lasa musacaua inca 4-5 minute pana cand se rumeneste.

Sursa reteta si foto: My  Recipes