Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Vegetariana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C. Pune feliile de vinete intr-o tava, pe o hartie de copt unsa si coace-le timp de 20 de minute, intorcandu-le pe ambele parti. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Incinge 10 linguri de unt intr-o tigaie adanca, pe foc mediu. Adauga ciupercile, usturoiul, ceapa, sare si piper. Gateste-le pana cand lichidul se evapora aproape de tot (20 de minute). Adauga vinul, ierburile aromatice, pasta de rosii, sare si piper. Lasa focul mic si gateste-le 4-5 minute pana cand lichidul se absoarbe. Ia tigaia de pe foc si pune o treime din parmezanul ras, jumatate din pesmet si ouale batute. Lasa totul deoparte.

Intr-o alta tigaie topeste 8 linguri de unt, la foc mediu. Pune faina si amestecand continuu lasa pe foc timp de doua minute. Toarna laptele si continua sa amesteci pana cand se ingroasa. Ia sosul de pe foc si adauga in el galbenusurile, sare si piper, amestecand pana cand se omogenizeaza.

Unge un vas din sticla termorezistent (20x30cm) cu untul ramas. Aseaza in ele straturi din feliile de vinete si amestecul cu ciuperci. Toarna deasupra sosul, presara restul de pesmet si parmesan.

Acopera vasul cu o folie de aluminiu si coace la cuptor timp de 35-40 minute, apoi indeparteaza folia si mai lasa la cuptor inca 15 minute.

Sursa reteta: Saveur.com