Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Sunt toate ingredientele delicioase ale unui mic dejun imbinate intr-un aluat de tarta. Poti savura acest fel alaturi de salate chiar si la pranz sau cina. Il poti face intr-o forma mare de tarta sau in forme mici pentru portii separate.

Metoda de preparare

 Pregateste aluatul de tarta (pate brisee) dupa metoda de la Lectia de gatit, dar nu il coci in orb. Cat aluatul sta la frigider, incinge cuptorul la 220C si unge cateva forme mici de tarte.

Incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza baconul la foc mediu pana se rumeneste. Scoate-l pe servetele de hartie care sa extraga grasimea in exces.

In aceeasi tigaie soteaza ciupercile si ardeiul cu putina sare, piper si cimbru. Intinde aluatul in formele de tarta (ce ramane poate fi pastrat la congelator).

Sparge in fiecare forma cate un ou si presara in jurul lui bacon, ciuperci, ardei. Presara deasupra branza feta si smanatana.

Inainte sa introduci formele in cuptor coboara temperatura la 180C. Coace-le 25-30 de minute pana cand oul se incheaga. Serveste-le fierbinti.

Sursa reteta si foto: Amateur cook, professional eater