Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Italiana

O pizza calzone intr-o noua forma. Aluatul fraged de tarta va fi invelisul pufos pentru o umplutura delicioasa de sunca, branza si cartofi. Este o alegere buna pentru o gustare rapida, pentru un picnic sau pentru o masa la pachet.

Metoda de preparare

Pregateste aluatul din untul rece (taiat cubulete) si faina. Framanta-l cu degetele pana cand untul si faina formeaza mici cocoloase asemanatoare boabelor de orez.

Adauga acum 8 linguri de lapte rece, 2 cate 2, si incorporeaza-le tot cu mana in aluat pana cand se omogenizeaza.

Formeaza un disc din aluat, inveleste-l in folie alimentara si pune-l in frigider timp de 20 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura.

Curata cartofii, taie-i in cubulete mici si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare, timp de 8-10 minute, pana cand se inmoaie putin, dar nu se sfarama. Scurge-i si lasa-i sa se raceasca intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie neaderenta pune sunca de porc taiata cubulete mici si prajeste-o timp de 5 minute pana se rumeneste putin. Pune-o deoparte pana se raceste.

Toarna peste ea in tigaie cartofii fierti, smantana si mustarul si amesteca bine. Adauga si branza rasa si incorporeaz-o. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Dupa 20 de minute scoate aluatul din frigider, imparte-l in doua parti egale si intinde una dintre ele cu un sucitor intr-o foaie de 3 mm grosime. Cu un bol, taie discuri de aluat pe care sa le ungi pe margini cu putin ou batut.

Pe fiecare disc pune cate o lingura din umplutura pregatita. Apoi strange totul ca intr-un pachetel si preseaza marginile discului una peste alta.

Repeta operatiunea pana cand termini tot aluatul.

Aseaza mini calzone intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu ou. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180C/ gaz treapta 4, timp de 45 de minute, pana cand se rumenesc.

Le poti servi si calde, dar si reci.