Retete

Mic dejun cu cereale, nuci si fructe uscate

23 2013 / 0 comentarii
(3 voturi)
7.0/10
Mic dejun cu cereale, nuci si fructe uscate
Timp de preparare
< 1h
Dificultate
usor
Bucatarie
Internationala

Acest amestec de orz si ovaz cu nuci si stafide iti va da energie pentru toata dimineata. Cerealele iti aduc fibrele de care ai nevoie, iar nucile un plus de acizi grasi Omega 3. 

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 160C.

Amesteca siropul de artar, mierea, uleiul si vanilia.

Combina ovazul, orzul, nucile, germenii de grau, scortisoara si nucsoara intr-un bol mare. Pune peste ele amestecul de lichide si incorporeaza bine.

Intinde acest amestec pe o foaie de silicon sau o hartie de copt unsa. Pune totul la cuptor timp de 30 de minute pana cand se rumenesc, amestecand in cereale din 10 in 10 minute. Dupa ce le scoti, poti adauga si incorpora si fructele uscate.

Lasa-le sa se raceasca si le poti pastra intr-un recipient inchis etans timp de 5 zile.

Serveste cu iaurt, lapte si cu fructe proaspete.

Sursa reteta si foto: My Recipes