Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Mardaru Petrica/Alexandru de la MasterChef propune o reteta usor de realizat, care trebuie savurata alaturi de un vin alb sec sau un pahar de prosseco.

Metoda de preparare

Se pune oala cu apa la fiert cu un cub de concentat de legume. Intre timp, spalam putin crevetii si ii punem la fiert, dar nu mai mult de un minut.

Stoarcem sucul de portocale, pregatim farfuria de prezentare, dupa care trecem la treaba. Pregatim tigaia cu putin ulei de masline, doi catei de usuroi si lasam putin in uleiul cald pentru a-i da putin gust, dupa care punem crevetii curatati la foc mic. Adaugam si orezul si lasam sa se incalzeasca bine.

Dupa ce este totul ok, incepem sa punem cate un polonic de apa calda si cate putin suc de portocale si incepem sa  amestecam orezul. Inainte de a se ajunge la coptura orezului se adauga doua maini de parmezan.

Cand orezul este aproape gata, se ia de pe foc si se adauga putin unt care vine amestecat bine. Inainte de a fi servit se poate pune putin piper alb, dar depinde de gusturi, nu este obligatoriu. Mai ai nevoie pentru decor o lamaie medie, un bat de frigaruie si 2 capsuni proaspete.

Dupa toata aceasta munca nu pot sa va urez decat... SA AVETI POFTA!