Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Scotiana

Macaroons (a nu se confunda cu macarons) sunt niste prajiturele care au la baza albusuri de ou, nuci, migdale si/sau cocos. Ele au aparut in Italia, insa varianta cu cocos isi are originile in Scotia.

Metoda de preparare

Pas 1. Amestecam albusurile cu zaharul si fulgii de cocos, pana se formeaza o pasta omogena, relativ usor de modelat. 

Pas 2. Din pasta obtinuta modelam bile cam de marimea bomboanelor Raffaelo, pe care le punem intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt. 

Pas 3. Bagam tava cu macaroons la cuptor la 170 de grade si lasam sa se coaca 18-20 de minute. 

Pas 4. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca 5-10 minute. 

Pas 5. Le servim fie asa cum sunt, fie cu diverse dulceturi. S-aveti pofta! 

O reteta trimisa de Adela de la Adelicii.ro. Multumim!