Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 200C.

Fierbe foile de lasagna in apa cu sare timp de 3 minute. Scurge-le si tansfera-le pe un platiu ungandu-le cu putin ulei de masline ca sa prefii lipirea lor.

Caleste ceapa in 2 linguri ulei de masline, la foc mediu, timp de 7  minute. adauga spanacul fiert si mai gateste-le impreuna 4-5 minute. Pune si usturoiul si mai lasa pe foc un minut, condimentand cu sare si piper. Lasa totul sa se raceasca putin.

Amesteca intr-un bol dovleacul copt si pasat, smantana, nucsoara si boiaua de ardei iute, putina sare si piper.

Intr-un alt bol amesteca ricotta cu ouale, 3 sferturi din parmezan si jumatate din Gruyere.

Unge un vas de copt (22x33cm) si pune la baza un strat de amestec cu dovleac. Continua cu un strat de foi de lasagna, apoi inca un strat de piure de dovleac, jumatate din amestecu de spanac si inca un strat de foi de lasagna. Apoi, un jumatate din amestecul de branzeturi si ou, si continua cu foi de lasagna, piure de dovleac, spanac, apoi inca un strat de foi de lasagna si restul de ricotta.

 

 

Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace timp de 40 de minute. Descopera vasul, presara restul de parmezan si Gruyere si mai lasa in cuptor inca 10 minute.

Lasa lasagna sa se raceasca timp de 15 minute inainte sa o servesti.

Sursa reteta si foto: Food&Wine