Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Cea mai simpla metoda e sa o tai in doua si sa coci gutuile ca pe un mar. Mai ai, insa, si varianta in care le fierbi mai intai.

Metoda de preparare

Fierbe apa cu zaharul pana dau intr-un clocot. Adauga cuisoarele si anasonul stelat. Curata si taie gutuile in jumatati. Stopeste-le bine cu zeama de la jumatate de lamaie pentru a preveni oxidarea. Scufunda jumatatile de gutui in siropul de zahar si lasa-le la fiarba inabusit pana cand se inmoaie.

Intre timp, incinge cuptorul la 180C / gaz treapta 5. Cand gutuile sunt gata scoate-le din siropul de zahar si aseaza-le intr-un vas pentru copt. Toarna deasupra lor 150ml din sirop cu tot cu anasonul stelat si cuisoare, adauga siropul de artar. Coace-le timp de 30 de minute pana cand sunt moi.