Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Curata andivele si incinge 1 lingura de unt intr-o tigaie la foc mediu. Adauga andivele stropite cu sucul de lamaie, sare si piper.

Gateste-le timp de 30 de minute, acoperite cu un capac, la foc mic, avand grija sa le intorci din cand in cand.

Intre timp poti sa pregatesti sosul bechamel.

Topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie, adauga faina si amestecand continuu gateste-le un minut impreuna. Adauga laptele, amesteca bine si lasa sa fiarba cateva minute. Condimenteaza cu sare si un praf de nucsoara.

Cand andivele sunt gata scurge lichidul care a ramas si adauga-l in bechamel, apoi infasoara fiecare andiva intr-o felie de bacon.

Aseaza andivele intr-un vas din ceramica pentru copt, uns cu unt. Toarna sosul bechamel si apoi presara branza Gruyere 

Pune in cuptorul incins la 220C, timp de 20 de minute.

Vei obtine 2 portii pentru fel principal sau 4 portii daca le servesti drept garnitura. 

Sursa reteta si foto: Cafe Johnsonia