Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 220C. Pune cartofii dulci taiati in jumatati pe o hartie de copt si coace-i timp de 30 minute sau pana cand se inmoaie.

Intre timp, pregateste pesto:

Prajeste alunele intr-o tigaie pe foc mediu pana cand devin aurii. Pune-le impreuna cu varza Kale, sucul de lamaie, busuiocul si uleiul de masline intr-un blender si paseaza-le pana cand obtii consistenta dorita.

Lasa cartofii dulci sa se raceasca dupa ce ii scoti din cuptor, curat-i de coaja si zdrobeste-i cu o furculita intr-un bol. Adauga oul, sarea si nucsoara si amesteca bine. 

Cerne faina si adauga doua treimi din ea in amestcul cu ou si cartof. Incorporeaza-o repede.

Tapeteaza blatul cu o parte din restul de faina si scoate aluatul format in bol. Framanta incet, adaugand faina daca mai trebuie pana cand aluatul nu se mai lipeste, dar ramane moale.

Formeaza din aluat un sul cu diametrul de 1 cm. Taie-l in bucatele de 2.5cm lungime.

Ca sa formezi gnocchi, foloseste o furculita data cu faina cu care sa presezi putin fiecare bucata de aluat taiata.

Pune apa cu sare la fiert, pe foc mediu. Cand da in clocot, scufunda o parte din gnocchi si lasa-i sa fiarba. Sunt gata cand incep sa se ridice la suprafata apei. Mai lasa-i 30 de secunde si scoate-i cu o spatula. Repeta pana termini toti gnocchi.

Serveste-i calzi cu sosul pesto pregatit.

Sursa reteta si foto: www.theguardian.com