Retete

Gazpacho Andaluz

27 februarie 2012 / 2 comentarii
(10 voturi)
6.0/10
Gazpacho Andaluz
Timp de preparare
< 1h 30min
Dificultate
usor
Bucatarie
Spaniola

Supa cu rosii este o alegere buna atat rece, cat si calda. Poti sa o servesti cu salata verde si paine facuta in casa si pranzul va fi complet. Acest gazpacho vine dintr-o regiune a Spaniei (Andaluzia) cu puternice influente marocane, dar este un fel de mancare ce se potriveste perfect in orice meniu.

Metoda de preparare

Intr-un bol, stoarce usor jumatatile de rosii astfel incat sa iasa sucul si semintele. Strecoara sucul.

Toaca pulpa de rosii, pune-o impreuna cu sucul strecurat si adauga ardeiul si castravetele tocate cubulete, usturoiul zdrobit, painea, uleiul si oteltul. Amesteca bine si lasa-le sa stea la temperatura camerei timp de 15-20 minute pentru a imbina aromele.

Pune toate ingredientele amestecate intr-un blender si paseaza-le cu o ceasca de apa (sau supa de pui, daca ai). Strecoara amestecul pasat printr-o strecuratoare deasa.

Pune supa la rece timp de o ora. Serveste-o decorata cu frunze de busuoic sau patrunjel.