Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Frittata este un fel de omleta facuta la cuptor, in care poti adauga ce combinatii de ingrediente doresti. Eu am ales sa fac o frittata cu cartofi noi si branza telemea. Reteta este extrem de simpla si rapida, si va va gadila papilele gustative cu siguranta!

Metoda de preparare

Se spala bine cartofii noi si se taie in jumatati daca sunt micuti sau in 4.

Se pune la incins putin ulei de masline si se adauga cartofii taiati. Se rumenesc cam 10 minute dupa care se adauga ceapa cubulete si se mai alsa la rumenit inca 5 minute.

Sfat! Folositi o tigaie complet dn metal – fara maner din plastic – care se poate baga si la cuptor.

In cazul in care este ulei in exces, acesta se scurge.

Se bat cele 8 oua intr-un bol separat si se adauga peste cartofi.

Se maruntesc firele de ceapa si usturoi si se adauga si ele in tigaie. Se amesteca bine si se opreste focul.

Presarati branza telemea rasa pe deasupra si bagati la cuptorul preincins la 180C pentru aprox. jumatate de ora.

Serviti fierbinte..cu branza bolborosind..si cu boia dulce si verdeturi proaspete pe deasupra. O minunatie!



O reteta Gourmandelle.com.