Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul al 190C. Imbraca o tava de copt cu folie de aluminiu si leaga muschiul de porc cu o sfoara, ca sa sa isi mentina forma pe parcursul coacerii.

Unge carnea cu ulei si condimenteaza-o cu sare si piper. Pune carnea in tava si rumeneste la cuptor timp de 30 de minute, intorcand-o o data.

Intre timp, amesteca dulceata de caise cu cafeaua instant, mustarul, sosul Worcestershire, usturoiul si cuisoarele intr-o tigaie si pune pe foc mediu. Lasa sa dea tot amestecul in clocot, amestecand frecvent in tigaie.

Dupa cele 30 de minute scoate carnea de porc din cuptor si unge-o cu jumatate din acest amestec. Pune-o din nou la cuptor intre 20 si 40 de minute pana cand un termometru de carne indica 60C.

Scoate carnea pe un platou si lasa-o sa stea asa timp de 10 minute. Intre timp, combina restul de amestec cu caise si cafea cu supa concentrata si fierbe pe foc mediu, timp de 5 minute.

Serveste friptura cu acest sos.

Sursa reteta si foto: Delish