Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Intinde aluatul de foietaj intr-un dreptunghi (32x15cm) cu o grosime de 3mm. Taie-l  pe lungime in doua bucati de 18 si 14 cm. Pune-le la rece timp de 10 minute.

Aseaza bucata mai mica de aluat pe o tava presarata cu faina. Aseaza pe ea, pe latura de 14 cm, 5 masline cap la cap, pornind de la 1.5cm de margine.

Formeaza inca doua randuri (la 2cm distanta unul de celalalt) cu restul maslinelor.

Unge toata suprafata aluatului in jurul maslinelor cu galbenusul batut cu lapte.

Acopera cu cealalta foaie de aluat si preseaza usor pe toata suprafata astfel incat sa lipesti bine in jurul maslinelor.  Pune totul la frigider timp de 20 minute.

Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6.

Niveleaza marginile aluatului, apoi taie fasii pe lungime, astfel incat sa ramana maslinele in sectiune.

Aseaza foietajele pe o tava cu hartie de copt si coace-le timp de 5-6 minute. Scoate-le pe un gratar sa se raceasca.

Sursa reteta: Michel Roux, Pastry

Sursa foto: www.marthastewart.com