< 2h
usor
Franceza
O prajiturica pentru ceai sau gustare delicioasa.
Unge cu putin unt si tapeteza cu putina faina niste tavi pentru financieri sau tavi pentru briose mici.
Pune untul pe foc mediu si lasa-l sa se topeasca pana cand capata o culoare maroniu deschis, fara sa amesteci inel. Strecoara-l printr-o sita deasa intr-un bol si lasa-l sa se racoreasca.
Amesteca zaharul cu sarea si albusurile. adauga faina, fisticul macinat , faina de migdale si praful de copt si amesteca bine. Incorporeaza si untul topit si racit si pune aluatul afrigider timp de 1 ora.
Incinge cuptorul la 180C. Pune cate o lingura de aluat in fiecare forma. presara fistic maruntit si coace financierii timp de 16 minute pana cand se rumenesc.
Sursa reteta si foto: Saveur
- fistic
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri faina de migdale
- 4 albusuri
- 120g fistic (jumatate macinat fin, jumatate tocat marunt)
- 1/2 lingurita sare
- 100g zahar tos
- 100g zahar brun
- 50g faina
- 115g unt