Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Curata ciupercile cu un cutit si o periuta. Evita pe cat posibil sa le speli in apa. Separa piciorusul de palaie si toaca-l.

Toaca salota marunt si soteaza-o cu usturoiul zdrobit intr-o lingura ulei de masline incins. Adauga cimbrul si coditele de ciuperci tocate. Gateste totul timp de 10 minute, la foc mediu.

Feliaza palariile ciupercilor si soteaza-le in restul de ulei pe foc mare. Adauga-le peste restul ingredientelor pregatite mai devreme. Scoate crengutele de cimbru si adauga in aceeasi oala Parmezanul, smantana, sare si piper. Gateste 1-2 minute.
Intre timp, fierbe pastele al-dente, scurge-le  si amesteca-le cu sosul de ciuperci. Presara putin parmezan si serveste foarte fierbinte.

Sursa reteta si foto: www.saveur.com