Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Unul dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui sa ne bucuram cu adevarat de venirea toamnei este noua diversitate de ingrediente delicioase pe care le gasim in piete, dar si in magazine. De la mere, la prune, gutui sau dovleci, fiecare ingredient aduce arome noi in bucataria ta. Toamna este sezonul retetelor din categoria comfort food, care aduc cu ele amintiri frumoase si stari de bine. 

Si e o perioada numai buna pentru a pregati cea mai trendy reteta a lunii: spaghetti din dovleac. In lunile de toamna, gasesti acest tip de dovleac in aproape toate magazinele mari asa ca nu ezita sa il pui in cos. Iar noi iti spunem cum sa-l gatesti astfel incat sa fie foarte gustos.
Metoda de preparare
1. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Taie dovleacul in jumatate, pe lungime, dinspre coada inspre capat. Acest dovleac este destul de dificil de taiat asa ca ai mare grija si manevreaza-l usor. Nu te grabi.

3. Scoate semintele. Foloseste o lingura pentru a elimina semintele si resturile nedorite din pulpa dovleacului 

4. Asaza jumatatile de dovleac cu fata in jos, pe tava de copt. Adauga o cana de apa in tava.

5. Lasa dovleacul la gatit in cuptor aproximativ 30 - 45 de minute. Cei de dimensiuni mici se gatesc mai repede asa ca ai grija sa il verifici dupa 25 - 30 de minute.

6. Dovleacul este gatit complet atunci cand pulpa este moale si poti trece furculita prin el, astfel incat sa ajungi pana la coaja. In acest moment pulpa ar trebui sa se desprinda in fasii mici asemanatoare cu pastele lungi. Gusta din ele pentru a le verifica. Daca nu ti se par suficient de moi, mai lasa dovleacul in cuptor inca 15 - 20 de minute.

7. Scoate dovleacul din cuptor si treci cu furculita prin pulpa sa astfel incat sa obtii pastele mult dorite (sigur te-a innebunit mirosul pana in acest moment!). Procedeaza astfel pana cand ai impartit toata pulpa in fasii. E important ca miscarea furculitei sa se faca intr-un singur sens pentru a obtine fasii cat mai lungi.
 

8. Caleste 3-4 catei de usturoi in unt sau ulei de masline (cantitatea o poti adapta         dupa gustul tau). Adauga patrunjel tocat. Apoi adauga pastele din dovleac, asezoneaza cu sare si amesteca-le bine. Rade parmezan din plin deasupra lor.

Pofta buna!
Alexandra