Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O friptura aromata cu un gust puternic al ardeilor iuti poblano indulcit de sosul cu fructe proaspete. Serveste aceasta friptura langa o garnitura de cartofi.

Metoda de preparare
  • 2 lingurite pudra de ardei iute poblano (sau orice ardei iute)
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita cimbru uscat
  • 4 cotlete de porc cu os (1cm grosime)
  • ulei de gatit
  • 80 ml zeama de supa de vita
  • 2 linguri piure de zmeura (poti folosi si congelata)

Amesteca ardeiul iute cu sarea si cimbrul si freaca cotletele de porc cu acest amestec de condimente.

Incinge bine o tigaie antiaderenta la foc mediu. Unge tigaia cu ulei de gatit si pune in ea cotletele condimentate. Rumeneste-le bine pe fiecare parte (cate 3 minute) pana cand ating gradul dorit de gatire. Scoate-le din tigaie si tine-le calde.

In aceeasi tigaie adauga zeama de supa si lasa-o pe foc jumatate de minut, amestecand si desprinzand de pe peretii tigaii toate resturile rumenite de la carne. Ridica putin intensitatea focului si adauga zmeura. Lasa amestecul pe foc timp de 1 minut pana cand devine usor gros amestecand continuu cu un tel.

La servire adauga peste fiecare cotlet cate 1-2 linguri de sos.