Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

Multa lume fuge de carnea de vita pregatita pe gratar. Daca nu este rumenita la focul potrivit, te vei alege cu o friptura tare si seaca. Secretul lui Robert Rainford sta in marinarea carnurilor timp de cateva ore bune pentru a obtine o friptura suculenta.

Metoda de preparare

Curata carnea de vita de membrana alba. Amesteca condimentele intr-un bol si freaca fiecare costita in parte cu acest amestec. Pune toate costitele intr-o punga de plastic pe care sa o inchizi etans si lasa-le sa se marineze peste noapte.

Pune-le la fript pe un grill electric cu capac, incins la 220C, si lasa-le cu capacul inchis pana cand se se rumenesc si se inmoaie. Inainte sa le intorci pentru prima data de pe o parte pe alta unge-le cu o pensula cu sosul de gratar cu esspresso.

Pentru sos ai nevoie de:

  • 500ml sos pentru grill
  • 100g ceapa tocata marunt
  • 125 ml apa
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura usturoi pisat
  • ½ lingura cafea instant
  • un strop sos iute

Intr-o tigaie caleste ustuoriul in uleiul incins, adauga ceapa si caleste-o pana cand se inmoaie. Toarna sosul pentru grill, zaharul, otetul, mustarul, un strop de sos iute si cafeaua instant. Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 10 minute pana cand sosul se ingroasa.

Unge coastele de vita cu sos pe rand, pe ambele parti, iar intre timp tine sosul la cald ca sa nu se intareasca.

Serevste costitele calde cu sosul ramas.