Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Cum arata o masa buna dupa o excursie cu barca pe canalele Deltei sau dupa o zi petrecuta pe maul lacului cu undita in mana? Asa cum arata reteta noastra cu ciorba de somn. Nu trebuie sa pleci din bucataria ta ca sa ai in fata o farfurie calda cu arome care te duc cu gandul la vacanta de vara.

Metoda de preparare

Pune apa la fiert intr-o oala adanca. Dizolva cuburile de concentrat de supa de vita in apa si lasa la foc mediu.

Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ardeiul, telina, ceapa si usturoiul tocate marunt pana cand se inmoaie.

Adauga rosiile taite cubulete, bamele si legumele calite in apa care fierbe.

Condimenteaza cu sare, fulgi de ardei rosu, frunze de dafin, cimbru si sosul iute de ardei, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.

Acum pui si cubultele de carne de peste si mai fierbi inca 15 minute pana cand somnul se inmoaie si se desprinde usor in bucati mai mici.

Serveste ciorba calda.

Tags: somn, ardei iute, bame