Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Britanica
Metoda de preparare

Unge o tava cu pereti detasabili cu diametrul 24cm.

Bate 2 oua cu 120g zahar, adauga 120g faina, praful de copt si 120g unt moale.

Toarna aluatul in tava pregatita si coace-l la 170C timp de 20 minute. Lasa-l sa se raceasca putin.

Bate iaurtul cu 200g zahar si adauga 6 oua, pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Pune in amestec coaja rasa de lamaie, laptele condensat si 3 linguri faina. Incorporeaza si semintele de mac.

Toarna acest amestec peste blatul copt si pune la copt la 160C timp de 1 ora. Prajitura e gata daca o scobitoare infipta in ea va iesi curata. 

Serveste cheesecake-ul rece cu lemon curd (gasesti reteta aici). 

Sursa reteta si foto: mijndagelijksegedachten.blogspot.ro