Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

O dulceata proaspata de caise, amestecata in spirale cu umplutura cremoasa de cheesecake pentru a forma un desert usor si parfumat. Foloseste o tava dreptunghiulara de prajitura pentru o forma mai putin obisnuita pentru un cheesecake.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C.

Zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu 2 linguri de zahar si un praf de sare si toarna peste ei untul topit. Amesteca bine. Intinde biscuitii pe baza unei tavi de copt (23x33cm) si pune la cuptor timp de 15 minute. Lasa sa se raceasca si redu temperatura cuptorului la 160C.

Pune la fiert intr-o oala caisele taiate cu 50g zahar si un praf de sare si lasa fructele sa isi lase sucul si sa dea in clocot pe foc mediu, pana cand zaharul se topeste. Redu focul si lasa sa fiarba acoperit inca 10 minute, pana cand capata consitenta unei dulceti. Pune totul intr-un blender si paseaza cu sucul de lamaie si 1 lingura de apa pana formezi un piure.

Bate crema de branza cu smantana pana devin o spuma. Adauga 150g zahar si continua sa mixezi pana cand zaharul se dizolva. Adauga vanilia si un praf de sare, apoi ouale batute si incorporeaza-le.

Toarna crema de branza peste crusta de biscuiti racita si apoi toarna din loc in loc piure de caise. Cu o lingurita amesteca in aceste locuri si formeaza spirale colorate in cheesecake.

Pune la copt timp de 25 de minute pana cand crema de branza se intareste. Lasa sa se raceasca in tava si baga cheesecake-ul la frigider, timp de cel putin 1 ora, inainte sa il tai.

Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com