Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Peruviana

Poti sa te simti ca in vacanta pe coastele exotice ale americii de sud cu un fel de mancare usor de preparat. Pestele marinat in suc de lamaie si limeta este inobilat cu ardei iute. Daca il pregatesti pentru o petrecere, lasa-l ultimul pe lista de gatit. Pentru ca se foloseste peste crud este bine sa nu il prepari cu mult timp inainte.

Metoda de preparare

Pentru aceasta reteta pestele se foloseste crud, asa ca este bine sa o pregatesti foarte aproape de momentul mesei pentru a evita alterarea.

Spala pestele si taie-l cubulete mici.

Ceapa se taie rondele, iar ardeiul iute curatat de seminte se taie marunt.

Se amesteca toate ingredientele de mai sus intr-un bol si se adauga o lingura de sare. Stoarce cele 2 lime si toarna tot sucul in bol, astfel incat sa acopere complet pestele.

Acopera bolul si lasa mancarea la frigider timp de o ora si jumatate inainte de masa.

Serveste ceviche ca fel principal sau aperitiv, alaturi de cartofi, avocado sau porumb fiert.