Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Incepe sa fie cam frig afara si sincer, cand ma uit pe geam, mi se pare ca mai e foarte putin timp pana cand voi asculta la radio "Driving home for Christmas" pana acasa :). Nu-i asa ca atmosfera asta e cam potrivita pentru un vin fiert si o companie placuta?
Metoda de preparare
Curata clementinele, lamaile si lime-ul cu un curatitor. Ai grija ca bucatile de coaja sa fie cat mai mari.
 
Pune zaharul intr-o oala pentru sosuri, la foc mediu. Adauga bucatile de coaja si stoarce sucul de la clementine.
 
Adauga cuisoarele, batonul de scortisoara, foile de dafin si linguritele de nucsoara. Taie pe lungime pastaia de vanilie si adaug-o si pe aceasta. Adauga vin cat sa acopere zaharul. Lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand zaharul se dizolva complet, iar apoi da in clocot. Lasa totul sa clocoteasca timp de 5 minute, sau pana ce se transforma intr-un sirop gros.
 
Cand siropul este gata, da focul la minimum si adauga anasonul stelat si restul vinului. Incalzeste putin vinul si dupa 5 minute toarna-l in cani rezistente la caldura. 
 
Serveste cu placere!