Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O budinca perfecta pentru pranz sau cina care poate fi servita drept garnitura, dar si ca fel principal.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C.

Unge cu unt un vas de copt din sticla termorezistenta (20x20cm) si presara 2 linguri din parmezanul ras pe suprafata lui.

Soteaza ciupercile intr-o lingura de unt la foc mediu, timp de 5-7 minute. Condimenteaza cu sare si piper si scoate-le intr-un bol.

Rade boabele de pe stiuletii de porumb (pe razatoarea mare).

Caleste ceapa in 2 linguri de unt, pe foc mediu, timp de 8-10 minute. Adauga faina si amesteca energic. Adauga porumbul ras si lasa pe foc inca 2-3 minute pana cand porumbul capata o culoare puternica. 

Toarna smantana de gatit si lasa pe foc inca 3 minute, amestecand continuu. Toarna apoi laptele si adauga 100g de parmezan ras si ciuopercile sotate. Mai las ape foc maxim 2 minute.  Condimenteaza cu sare si piper.

Transfera totul intr-un bol in care sa amesteci cu cele 3 oua batute si sunca tocata. Toarna totul in vasul pregatit. si presara deasupra parmezanul ras.

Coace budinca timp de 40-45 de minute in baie de apa fierbinte. Dupa acest timp scoate budinca din vasul cu apa fierbinte si mai pune-o la cuptor inca 5 minute sa se rumeneasca.

Lasa-o sa se raceasca timp de o jumatate de ora inainte sa o servesti.

Sursa reteta si foto: Bon Appetit