Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C.

Coace feliile de paine, unse cu unt pe ambele parti, timp de 7-10 minute, pana cand se rumenesc. Lasa-le sa se raceasca.

Unge o tava de chec (22cm lungime), tapeteaza-o cu hartie de copt si intinde la baza ei gemul de pere. Taie feliile de paine pe orizontala si aseaza-le in tava, peste gem, cu partea taiata in sus.

Bate ouale cu galbenusul si zaharul.

Incalzeste laptele amestecat cu smantana si untul de arahide,  pana cand acesta din urma se dizolva. Lasa-le deoparte sa se racoreasca. Apoi, incorporeaza-le in amestecul cu oua.

Toarna totul peste feliile de paine din tava si lasa-le sa stea asa timp de 30 minute. 

Pune la cuptor timp de 45 minute. Daca pare ca suprafata se rumeneste prea repede, acopera cu folie de aluminu.

Lasa budinca sa se raceasca putin si serveste-o cu frisca batuta.

Sursa reteta si foto: scarlettabakes.com