Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Pentru ca multa lume asociaza gustul de cocos cu cel al deserturilor nu puteam sa sarim peste retetele dulci. Aceste bomboane sunt usor de facut in casa si sunt un desert care le va placa si celor cu intoleranta la gluten, cu alergii la nuci si alune sau fanilor dietei vegane.

 

Metoda de preparare

Pune 75g din fulgii de cocos impreuna cu uleiul intr-un robot de bucatarie. Mixeza la viteza mare pana cand obtii o pasta (nu trebuie sa fie la fel de cremoasa ca untul).

Adauga siropul de artar, laptele de cocos, vanilia, scortisoara si un praf de sare si amesteca bine pana cand totul se omogenizeaza. Adauga 40g din fulgii de cocos si ameteca pana se combina.

Formeaza din aceasta pasta 12 bilute mici si tavalestele prin fulgii de cocos ramasi. Tine-le la frigider cel putin o ora inainte de servire.

Sursa reteta si foto: The Kitchn