Quiche Lorraine cu salata de primavara

INGREDIENTE:

Quiche Lorraine:

•             Faina

•             Unt

•             Oua

•             Apa

•             Bacon

•             Ceapa

•             Nucsoara

•             Branza Comté

•             Smantana acra

•             Lapte

Salata de primavara:

•             Castraveti

•             Ridichi

•             Ceapa verde

•             Loboda

•             Ulei

•             Otet

•             Sare

MOD DE PREPARARE:

Aluatul pentru Quiche Lorraine se realizeaza dintr-un amestesc din faina, unt, un ou si apa, apoi se asaza intr-o tava si se introduce pentru 5 minute la cuptor. Pentru umplutura, intr-o tigaie se calesc pe rand baconul si ceapa, apoi se asaza impreuna in tava. Peste aceasta se toarna liaison-ul realizat din oua, smantana acra, lapte si nucsoara, apoi se adauga branza Comté si nucsoara si se introduce la cuptor.

La final, salata de primavara este realizata din noisette de ridichi si de castraveti, ceapa verde, loboda. Bon appétit!

 

Piept de rata cu broccoli si cartofi gratinati

INGREDIENTE:

•             Piept de rata

•             Cartofi

•             Usturoi

•             Cimbru

•             Smantana dulce

•             Branza Comté

•             Broccoli

•             Vin rosu

•             Sare

•             Piper

 

MOD DE PREPARARE:

Pieptul de rata se cresteaza, se asezoneaza cu sare si piper si se brezeaza in tigaie, dupa care se introduce la cuptor.

Pentru catofii gratinati se realizeaza un amestec din cartofi, usturoi, sare, cimbru si smantana dulce, peste care se adauga branza Comté si se introduce la cuptor.

 

Pentru un plus de culoare, aroma si textura, la final se blanseaza broccoli si se realizeaza un sos elegant din vin rosu. Bon appétit!