Supa crema de rosii si ardei copti. Fina si foarte aromata, supa cu rosii si ardei copti poate fi un pranz usor, dar deosebit de gustos.

Paine umpluta cu rosii coapte si ricotta. Nu neaparat la fel de prietenoasa cu silueta precum supa, dar cu siguranta foarte delicioasa. Foloseste rosii cherry proaspete pe care sa le coci acasa, inainte de a pregati painea umpluta. E un preparat excelent pentru o dupa-amiaza cu prietenii.

Shakshuka. Diminetile in doi sunt si mai frumoase atunci cand micul dejun umple toata bucataria cu un miros caruia nu ii poti rezista. Trebuie sa gatesti shakshuka macar o data vara aceasta.

Frigarui cu rosii cherry cu sos Worcestershire. O reteta foarte simpla, gata in doar cateva minute. Poti folosi frigaruile pe post de garnitura pentru carnea la gratar.

Pastrav provensal en papillote. Un pranz usor cu peste, numai bun pentru o zi de weekend!

Sandvis Caprese. Obisnuiesti sa prepari sandvisuri pe care sa le iei la pachet? Schimba putin reteta si mergi pe o varianta usoara, potrivita pentru vara.

Salata Panzanella. Panzanella este o salata originara din Toscana, in care poti folosi painea veche pe care o ai in casa. Acest ingredient o transforma intr-un preparat foarte satios.

Tarta Caprese cu rosii coapte. Este numai buna pentru serile de vara petrecute cu prietenii. Nu este greu de pregatit si e perfect pe post de gustare, langa un pahar de vin.

Rosii coapte cu cimbru si usturoi. O alta idee de garnitura pe care sa o pui langa o friptura buna de vita sau porc. 

Pastrav cu rosii si masline. Combinatia de rosii si masline este foarte gustoasa! Daca nu ai incercat-o pana acum, ti-o recomandam din suflet.

Rosii pe gratar cu mozzarella. Ai incins gratarul? Dupa ce ai terminat de fript carnea, asaza pe el si cateva rosii umplute cu mozzarella. O sa iti placa!