Totusi, cea mai importanta reactie in cazul ingrasarii priveste insulina, exact hormonul produs de pancreas. Glicemia inseamna concentratia glucozei, adica a zaharului din sange. Aveti mecanisme de auto-reglare care va mentin concentratia constanta in sange. In felul acesta, tot organismul este hranit optim si poate functiona.

Glicemia este reglata de insulina, hormonul produs de pancreas. Zaharul alb si faina alba, adica un desert obisnuit, sunt principalele alimente care va destabilizeaza. Ambele determima pancreasul sa secrete rapid si in cantitate imensa insulina.

Reactia scade glucoza din sange, deci scade glicemia. Cum insa va ingrasati? Vi se face foame, veti manca din nou peste cel mult 30 de minute. Asadar, va aduceti alte kilocalorii in organism, de care nu aveti nevoie.

Mai exista un mecanism determinat de un desert luat imediat dupa o masa principala alcatuita, sa spunem, dintr-o salata si o friptura. Insulina este de fapt principalul hormon anabolic din organism. Aceasta inseamna ca mareste structurile intregului corp. Din aceste motive, painea alba nu se consuma in timpul unei mese principale. Iar desertul nu se ia dupa masa, ci intre mese. Doua sau mai multe portii zilnice de paine alba integrate in mesele principale va cresc cu 40% riscul de a fi supraponderal.