Cei care tin dieta sunt deseori sfatuiti sa isi umple farfuriile cu fructe si legume proaspete pentru a evita, astfel, nevoia de calorii de peste zi. Dar aceasta nu este o solutie de dieta pe termen lung, spune un nou studiu.

Este demonstrat ca fructele proaspete sau uscate consumate inainte de masa ajuta in controlarea apetitului, te fac sa te simti satul si sa nu te indopi cu mancare. Dar, o dieta bazata in principal pe fructe si legume pe termen lung nu are beneficiile scontate.

Cel mai important, sucul de fructe consumat inainte de masa nu face altceva decat sa iti creasca si mai tare foamea si sa adauge kilograme in plus. Cel putin asa arata rezultatele ultimului studiu facut de cercetatorii Universitatii Purdue din West Lafayette, Indiana.

Voluntarii care au consumat suc de fructe inainte de masa au ajuns sa inghita cu 100 de calorii in plus in timpul mesei. Acest lucru se intampla, spun cercetatorii, pentru ca de multe ori oamenii confunda sentimentul de sete cu foamea.

Acelasi studiu a descoperit ca unii dintre participanti (supraponderali sau nu) au luat intre 1.5 si 2 kilograme atunci cand timp de 8 saptamani au primit in dieta sucuri de fructe.

Sursa: Daily Mail