Unul dintre factorii care duc la aparitia problemelor de circulatie a sangelui este acumularea de lichide in peretii vaselor sanguine. In lunile de vara, caldura nu este un aliat al persoanelor care se confrunta cu aceste probleme, deoarece disconfortul este mai puternic.

Uite ce schimbari sa faci in dieta ca sa iti imbunatatesti circulatia sangelui:

1. Bea multa apa. Aminteste-ti ca specialistii iti recomanda sa consumi cel putin 2 litri de apa pe zi. Daca nu iti place apa, poti opta pentru diferite sortimente de ceaiuri sau limonada.

2. Consuma alimente bogate in potasiu, printre care orez integral, fulgi de ovaz, cereale integrale, avocado, fructe in coaja lemnoasa, legume.

3. Un pahar de vin pe zi este benefic pentru organism si ajuta la imbunatatirea circulatiei, deoarece contine tanina, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

4. Consuma cat mai multe alimente bogate in vitamina E si B12  - ulei virgin din germeni de grau, porumb si soia, cod, somon, ton, oua, carne de pui, lapte de vaca.

5. Include in mesele zilnice nucile, mierea, laptele de soia, cerealele integrale, legumele crude sau gatite in cuptor, alimente care te vor ajuta sa lupti cu aceasta problema.

Pe langa dieta adecvata nu uita de exercitiile fizice. Este indicat sa faci minimum 30 de minute pe zi de sport: sala, jogging, mers cu bicicleta etc. 

Sursa: CocinaSemana