Vedetele sunt supuse constant la o presiune mare in ceea ce priveste numarul kilogramelor si silueta, motiv pentru care de multe ori recurg la metode extreme pentru a se mentine in forma. Din nefericire, acestea devin trenduri si sunt copiate de milioane de femei din intreaga lume. Dailymail a facut topul celor mai periculoase diete si, te avertizam, unele din ele s-ar putea sa te socheze.

1. Dieta Dukan

Dieta promovata de Jennifer Lopez, Gisele Bunchen sau Kate Middleton a fost desemnata, pentru al treilea an deja, cea mai periculoasa dieta. Nutritionistii avertizeaza ca nu este deloc echilibrata si are efecte adverse foarte neplacute, cum ar fi lipsa de energie, constipatie, respiratie urat mirositoare. Iar pe termen lung, eliminarea unor clase de alimente poate cauza osteoporoza si probleme renale.

2. Sase saptamani spre OMG

Este o dieta foarte stricta dupa care se presupune ca vei avea un corp perfect. Expertii din cadrul Asociatiei Dieteticienilor din Marea Britanie au numit-o insa “sase saptamani de iad si izolare”. Ce presupune? Exercitii la prima ora a zilei dupa o cafea neagra si o baie rece care sa arda grasimile stocate de organism.

3. Alcorexia sau Drunkorexia

O dieta de-a dreptul stupida ce presupune o alimentatie foarte slaba in timpul saptamanii care sa permita consumul de alcool din weekend. Populara in randul tinerilor, aceasta face rau pe doua planuri: mai intai pentru ca priveaza organismul de nutrientii necesari, apoi pentru ca include mult alcool.

4. KEN (Ketogenic Enteral Nutrition)

Este o dieta extrema care ar trebui interzisa. Aceasta presupune eliminarea completa a mancarii si hranirea cu un lichid ce contine nutrienti si proteine, introdus direct in stomac cu ajutorul unui tub. Se spune ca este noua dieta preferata a modelelor.

5. Party Girl Drip

Este o dieta la care recurg unele vedete cum ar fi Rihanna sau Simon Cowell cand ajung la extenuare. Aceasta era folosita initial pentru a-i trata pe cei care sufereau de malnutritie si presupune injectarea unui cocktail de vitamine, calciu si magneziu. 

Atentie mare. Aceste diete nu sunt o solutie, nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Mancatul ar trebuie sa fie o placere, nu ceva interzis.