Cheia catre o piele frumoasa, elstica si sanatoasa este alimentatia. Iata cateva alimente care te vor ajuta sa previi ridurile, petele si dezhidratarea pielii.

Pestele

Somonul, dar si alti pesti de apa rece precum sardine, heringi sau pastravi, sunt o sursa bogata in proteine, care sunt necesare  in procesul de regenerare celulara. De asemenea, contin o cantitate de acizi grasi Omega 3, esentiali pentru a mentine pielea elastica, stralucitoare si fara riduri.  Pentru a preveni aparitia ridurilor fine consuma somon, deoarece pigmentul acestuia este dat de astaxantina, un carotenoid cu proprietati anti-inflamatorii, care va imbuntatati elasticitatea pielii.

Uleiul de masline

Uleiul de masline extra-virgin este benefic pentru organismul tau, deoarece contine acid oleic, care ajuta la absorbtia acizilor grasi, a vitaminelor si a nutrientilor care sunt in exces in organismul tau.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra te poate ajuta sa previi ridurile deoarece contine o substanta chimica, care protejeaza pielea de efectele nocive cauzate de expunerea la soare. In plus, este o importanta sursa de antioxidanti. Un patratel de ciocolata neagra pe zi te va ajuta sa-ti ingrijesti sistemul cardiovascular, reducand sansele de a te confrunta cu arteroscleroza.

Nuca de cocos

Nuca de cocos este un fruct care ajuta la intarirea tesuturilor conjunctive ale pielii, mentinand-o elastica, fina si stralucitoare. Atat uleiul, cat si apa de cocos ii confera luminiozitate pielii tale si previne imbatranirea ei.

Avocado

Este un fruct antioxidant, care are proprietati regenerative cu adevarat unice. Contine acid oleic, care este acidul gras principal din uleiul de masline. De asemenea, a fost dovedit faptul ca reduce nivelul unei gene implicate in dezvoltarea cancerului mamar.

Daca vrei sa te bucuri de o piele frumoasa si sanatoasa alege sa incluzi in dieta alimentele enumerate mai sus si evita alimentele bogate in zahar si acizi grasi saturati, pentru ca accelereaza imbatranirea.