1. Merele
Rontaie un mar cu o jumatate de ora inainte de masa. Fibrele si apa continute sunt suficiente ca sa te simti satul si sa mananci mult mai putin apoi.

2. Avocado
O jumatate de avocado mancat inainte de o masa sau chiar intr-o salata iti da senzatia de satietate pentru cateva ore intregi. Daca esti la dieta, nu-l ocoli.

3. Fasolele, nautul si lintea
Trebuie sa fie pe lista ta de alimente de dieta. Sunt pline de proteine, fibre, antioxidanti, vitamine din complexul B si fier. Cu cat le mananci mai des, cu atat iti controlezi mai bine apetitul.

4. Supa
Conform studiilor, persoanele care mananca supa inainte de pranz consuma cu 20% mai putine calorii.

5. Muraturile
Acizii grasi din alimentele fermentate regleaza legatura dintre pofte si creier. Daca mananci muraturi, ai o digestie mai buna si un apetit mai echilibrat.

6. Ouale
Doua oua la micul dejun iti tin de foame pana la pranz. Asta pentru ca ouale sunt pline de proteine.

7. Nucile
Nucile sunt si ele excelente daca esti la dieta. Au o capacitate foarte buna de a controla apetitul datorita grasimilor nesaturate continute, la care se adauga fibre si proteine.

8. Fulgii de ovaz
Inca o mancare excelenta pentru micul dejun care te ajuta sa-ti controlezi apetitul de-a lungul intregii zile. Sunt plini de fibre si proteine si au foarte putine calorii.

9. Apa
Cand ti-e sete, s-ar putea ca organismul tau sa confunde aceasta lipsa cu senzatia de foame, pentru ca simptomele sunt aceleasi: lipsa de energie, stare de dispozitie proasta, capacitate scazuta de concentrare.

10. Ciocolata neagra
Cand ti-e pofta de ceva dulce, alege ciocolata neagra. Este satioasa, contine antioxidanti si iti taie pofta atat de dulce, cat si de sarat.