Potrivit “Ce se intampla, Doctore”, in unele cazuri de vina poate sa fie productia modificata a glandelor suprarenale. Este vorba de glande endocrine de dimensiuni extrem de mici fara de care insa nu exista viata.

Cum te ingrasi:
Mananci multe calorii si ai o activitate fizica scazuta. Iata, matematic, cum ajungi sa te ingrasi. Dar nu esti doar un sir de calcule matematice. Metabolismele inseamna procese mult mai complicate.

Odata ce ai acumulat kilograme in plus, apar reactii in lant care vor duce la si mai multe kilograme. Daca insa te ingrasi, desi nu ai schimbat nimic in dieta si activitatea fizica, mai gandeste-te la un aspect. Dormi suficient? Daca raspunsul e negativ, se schimba iarasi la niveul creierului anumite secretii hormonale, melatonina, care ne fac sa mancam mai mult in timpul zilei.

Daca nu te afli in aceste situatii si constati ca te ingrasi, vizita la medicul endocrinolog devine obligatorie. In unele cazuri, se pot constata afectiuni ale glandelor suprarenale. Sunt formatiuni mici, situate deasupra rinichilor, care se vizualizeaza ecografic doar la persoanele foarte slabe.Medici iti recomanda in primul rand testele uzuale de sange.

Vezi mai multe in reportajul video de mai jos: