Un studiu facut de Universitatea din California, in 2012, a aratat ca grasimile nesaturate (acizii grasi trans) pot fi asociati cu agresivitatea unei persoane. Altfel spus, cu cat consumi mai multe grasimi din acest tip cu atat esti mai agresiv. Iar explicatia sta in faptul ca grasimile nesaturate interfereaza cu metabolizarea acizilor grasi Omega 3, de care creierul nostru are nevoie ca sa ne tina fericiti si relaxati.

Nu inseamna ca daca mamanci un carnat sau un hamburger vei sari neaparat la gatul cuiva. Este vorba, mai degraba, de obiceiuri alimentare pe care le urmam un timp mai indelungat.

Un alt studiu facut de Universitatea din Cambridge, in 2011, arata ca daca nivelul de serotonina scade, din cauza stresului sau a lipsei mancarii, acest lucru afecteaza regiunile din creier care regleza furia, rezultatul fiind emotiile necontrolabile.

Asadar, ce ar trebui sa mancam ca sa fim mai senini si mai relaxati in reactii? Dupa parerea expertilor de la Universitatea din Oxford o dieta cu vitamine, minerale si acizi grasi esentiali are un efect pozitiv asupra noastra.

O dieta mediteraneana ar fi o optiune, de vreme ce un studiu al Universitatii din Otago, Noua Zeelanda, a aratat ca persoanele care consuma mai multe fructe si legume se simt mai clame, mai fericite si mai pline de energie.