Daca a trecut o vreme de cand te-ai privit in oglinda si ai observat ca soldurile tale sunt mai mari decat erau ultima data, e cazul sa urmezi o noua dieta in pasi simpli si vei obtine rezultatele dorite in 14 zile. Cea care garanteaza rezultatele este experta in nutritie Fiona Kirk. Aceasta a descoperit reteta  perfecta pentru un corp ca si sculptat fara infometari, exercitii din greu sau retineri drastice in ceea ce priveste unele alimente.

Constienta de existenta unei game largi de diete pe piata, aceasta a descoperit ca 85% din femeile care urmeaza un regim alimentar isi “recastiga” kilogramele date jos in mai putin de trei ani de la incetarea regimului. De aceea, studiul sau le-a avut ca esantion pe cele 15%  femei care si-au mentinut silueta odata cu incetarea dietei.

Dieta propusa de Fiona se bazeaza pe:

1. Calciu.  Sunt recomandate alimente bogate in calciu, precum somonul, care contine uleiuri si grasimi sanatoase. De asemenea poti consuma tofu, broccoli,  fulgi de ovaz,  iaurt natural, migdale – toate fiind alimente cu un continut de calciu ridicat.

2. Omega 3. Acizii grasi Omega 3 regleaza nivelul de zahar din sange, ceea ce duce la reducerea poftei de mancare. Alimentele bogate in Omega 3  recomandate pentru a tine o dieta sunt avocado, nucile si nautul.

3. Carbohidrati fermentabili.  Alimentele care contin carbohidranti fermentabili sunt bogate in fibre si suprima senzatia de foame. Sunt recomandate alimente precum sparanghelul, anghinarele, usturoiul.

Fiona da cateva sugestii in dieta propusa de ea:

1. Fructele trebuie consumate pana in ora 11:30 AM- digestia dezorganizata este principalul inamic al unei diete care presupune tocmai regularizarea meselor.

2. Pentru pranz este recomandata o supa de legume (cele indicate mai sus) si o salata.

3. Evita carbohidratii grei dupa ora 18:00, asta daca nu faci exercitii fizice seara(cartofii, fasole, orez).

4. Consuma cel putin trei legume la cina.

5. Aloca zilnic cel putin 30 de minute din timpul tau exercitilor fizice. De recomandat dimineata cand grasimile se ard cel mai usor.

6. Consuma  apa o data la doua, trei ore.

Sursa: Perfecte.ro

Tags: dieta, slabire