Chef Catalin Scarlatescu

"Desi nu am copii, le sfatuiesc pe mamici sa aiba grija sa spele cu atentie legumele si fructele si, chiar daca sunt proaspete, sa le lase in apa rece cam 30 de minute inainte sa le consume. Si le mai spun sa incerce sa gateasca acasa cat de des, sa le ofere copiiilor lor mancaruri sanatoase, proaspete, preparate in casa, din ingrediente naturale."

 


Chef Sorin Bontea

"Eu va pot spune cum procedez cu cei doi copii ai mei. Mancarurile lor favorite sunt preparatele din peste, fructe de mare, paste, carne de vita si legume. Eu gatesc foarte rar, dar nu pentru ca nu vreau, ci pentru ca nu am foarte mult timp liber. Acasa sotia este cea care gateste si o face foarte bine! Cu toate astea, de cate ori am ocazia, gatesc si eu cu mare placere, mai ales cand e un eveniment special si stiu sigur ca n-am nicio scapare. Si incerc sa le fac poftele copiiilor mei, daca ma roaga sa le gatesc ceva, nu le rezist . Incerc sa le explic importanta mancarurilor sanatoase, asa cum ar trebui sa faca toti parintii, desi se intampla uneori sa imi ceara sa le cumpar fast-food. Nu facem din asta un obicei, daca se intampla de doua ori pe an nu este un pericol. "


Chef Florin Dumitrescu

"Nici eu nu am copii, dar, sa presupunem ca ar trebui sa gatesc pentru o clasa de copii. Ce as face? As incerca sa ii conving sa manance legume, cred ca este problema tuturor copiilor! Singurul sfat pe care pot sa il dau mamelor este sa gateasca cat mai natural posibil, sa isi invete copiii cu mancare buna, sanatoasa si echilibrata. Sa incerce sa ii hraneasca folosind diverse jocuri. "