1. Spanacul

Niciodata sa nu reincalzesti spanacul deja gatit. Acesta trebuie consumat o singura data, imediat dupa ce a fost preparat. Spanacul contine un nivel ridicat de nitrati. Daca il reincalzesti acestia se transforma in nitriti care pot fi cancerigeni pentru corp.

2. Telina

O folosim in mod special pentru a prepara supe, dar la fel ca si spanacul, contine nitrati care se vor transforma in nitriti care pot fi daunatori sanatatii tale. In cazul in care ai supa si vrei sa o incalzesti inainte sa mananci, este de preferat ca mai intai sa scoti telina din ea, apoi sa o incalzesti. Acelasi lucru se aplica si in cazul morcovilor.

3. Cartofi

Pe langa faptul ca isi pierd din calitatile nutritive cand sunt reincalzitii, cartofii devin si toxici pentru organism.


4. Oua

Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mancare in care sunt implicate oua fierte sau prajite.

5. Pui

Daca mananci pui cu o zi dupa ce a fost preparat te expui unui mare risc deoarece te poti confrunta cu probleme digestive .

6. Ciuperci

Cand vine vorba de reincalzire, ciupercile pt fi foarte periculoase. Ele trebuiesc consumate imediat dupa ce le prepari, iar in cazul in care iti raman cateva pentru ziua urmatoare, nu le reincalzi deoarece te poti confrunta cu probleme digestive sau chiar afectiuni cardio vasculare.

Sursa: perfecte.md