Gateste mancarurile in cantitati mari la inceputul saptamanii

Ai in plan sa prepari un curry sau o tocana saptamana viitoare? Asigura-te ca gatesti luni sau marti. Astfel vei putea sa reincalzesti mancarea pentru un pranz sau o cina in zilele urmatoare. In plus, vei avea o varianta de rezerva in cazul in care apare o situatie neprevazuta si nu mai ai timp sa gatesti pentru ziua urmatoare.

 

Invita-ti prietenii la masa

Cand stii deja ce vei manca la cina, e intotdeauna o idee buna sa iti inviti prietenii la masa. Partea buna este ca nu trebuie sa pregatesti nimic elaborat. Pune mancarea in boluri, aseaza bauturile pe masura de cafea din sufragerie si uitati-va impreuna la un serial. Se spune ca fericirea sta in lucrurile mici, nu?

 

Fii atent cu ingredientele

Iti dam un exemplu simplu: daca ai deschis o conserva cu lapte de cocos nu trebuie sa il folosesti pe tot in aceasta saptamana. Asa ca poti apela la ajutorul congelatorului ori de cate ori ai ocazia. Poti refolosi sosul de rosii daca il pui in forme pentru cuburi de gheata sau sa pastrezi oase de pui ca sa gatesti o supa delicioasa, iar exemplele sunt nenumarate.

 

Foloseste din resturile de la cina

Unul dintre motivele pentru care planurile alimentare merg foarte bine este ca poti refolosi ingredientele sau resturile de la mesele anterioare. Sa presupunem ca ai gatit naut la tigaie seara trecuta si ti-a mai ramas putin in frigider. Trebuie doar sa-l arunci peste iaurt dimineata si gata: ai un mic dejun delicios.

 

Pastreaza o varianta de rezerva

Oricat de mult ai vrea sa urmezi cu strictete un plan alimentar, vor fi momente in care vei devia putin. In astfel de situatii, este bine sa ai la indemana ingredientele pentru o reteta usoara, pe care sa o gatesti rapid. De exemplu, daca-ti plac pastele, neaparat sa pastrezi prin dulap o cutie cu spaghetti, iar in frigider, sos de rosii si parmezan.