Cu un singur pahar care sa contina ingrediente bine alese poti compensa efortul depus readucand energia in organism. Uite ce ai putea sa bei dupa orele la sala de fitness sau in parc, in functie de antrenamentul facut.

Daca ai pedalat sau ai alergat pe banda

Alege un smoothie cu cafea, banana si ciocolata. Cele doua tipuri de antrenament sunt exercitii cardio intese dupa care ai nevoie de o doza de energie buna. Bananele contin potasiu, esential pentru buna functionare a musculaturii, ciocolata reprezinta proteinele de care ai nevoie dupa efort, iar cafeaua iti va stimula metabolismul sa lucreze mai mult.

Reteta: ½ banana inghetata, 180ml lapte de migdale, 60ml cafea rece, 1 lingurita proteina cu aroma de ciocolata si gheata. Mixeaza-le pe toate intr-un blender.

Daca ai facut kickboxing

Alege un smoothie cu banana, unt de migdale si proteine. E adevarat ca dupa un astfel de antrenamnet in care ai combinat greutati, fandari, loviri si exercitii cardio ai nevoie de apa. Ai nevoie, insa, si de o bautura care sa iti readuca energia pentru ca altfel nu vei obtine progrese si nu vei observa nici cresterea rezistentei si nici dezvoltarea musculaturii. De aceea, ai nevoie dupa un astfel de antrenament de carbohidratii din banana, de grasimile bune din untul de migdale si de proteine.

Reteta: ½ banana congelata, 1 lingura unt de migdale, 120ml lapte de migdale cu aroma de vanilie, 1 lingurita proteine cu aroma de ciocolata. Mixeaza ingredientele intr-un blender si serveste bautura cu gheata.

Daca ai facut yoga sau dans cardio

Alege un suc cu penene rosu si grepfruit. Ai nevoie de hidratare dupa acest antrenament, dar nu vrei sa adaugi prea multe calorii. De aceea e bine sa te bazezi pe pepene rosu care ajuta rehidratarea si de grepfrut care iti va taia apetitul cateva ore, astfel incat sa nu infuleci repede un sandvici.

Reteta: Mixeaza intr-un blender 300g miez de pepene rosu, jumatate de grepfrut, stevia (dupa gust) pentru indulcire si gheata daca doresti.