Bea un pahar de apa imediat dupa ce te trezesti, inainte sa iti bei cafeaua de dimineata. Astfel, te rehidratezi dupa o noapte de odihna si incepi ziua cum trebuie. In plus, astfel ai mai multe sanse sa bei apa pe parcursul zilei.

Lasa un recipient cu apa in frigider, mai ales daca iti place sa bei apa rece. Asigura-te ca este plin tot timpul, iar daca este la un pas sa se goleasca, umple-l din nou cu apa. Astfel, vei avea apa rece la dispozitie de fiecare data cand ai nevoie.

Tine o sticla cu apa la vedere, mai ales daca stai la birou o mare parte din zi. Asa iti vei aminti mai usor ca trebuie sa bei mai multa apa.

In cazul in care nu e de ajuns sa ai o sticla la indemana, seteaza-ti o alarma la anumite intervale de timp, pentru a iti aduce aminte cand trebuie sa bei apa. Dupa cateva saptamani, vei incepe sa te obisnuiesti.

Daca apa ti se pare pur si simplu plictisitoare (i se poate intampla oricui), incearca sa o infuzezi cu fructe, legume sau ierburi. Capsunele, menta sau castravetii sunt cateva dintre recomandarile noastre.

Daca iti este prea greu sa renunti la sucuri si sa le inlocuiesti cu apa, poti bea apa carbogazoasa. Dar chiar si asa, iti recomandam sa nu exagerezi. Daca ai probleme cu rinichii sau cu bila sau daca esti hipertensiv sau cardiac, este recomandat sa o eviti.

Sigur ti-ar fi mai usor sa bei mai multa apa daca si grupul tau de prieteni ar face acest lucru. Puteti sa va trimiteti mesaje sau poze de-a lungul zilei prin care sa va reamintiti unul altuia sa beti apa. Suna copilaresc, dar este o metoda care da rezultate.