Medicul Hans-Peter Kubis, expert in nutritie, atrage atentia asupra efectelor pe care consumul excesiv de bauturi cu efect energizant le are asupra sanatatii. Acesta sustine ca o cutie mare de energizant de circa 437 mililitri are in componenta aproximativ 13 lingurite de zahar si 150 de miligrame de cofeina, adica echivalentul a patru cesti de cafea instant, potrivit Mediafax.

Efectul asupra sanatatii celor care consuma in mod regulat energizante este unul devastator, medicul spunand ca bauturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arteriala ridicata, probleme cu somnul, cresterea in greutate, spasme musculare, ameteli si senzatie de voma. Consumul acestui tip de bauturi in mod regulat poate cauza chiar moartea subita. 

Conform medicului Hans-Peter Kubis, combinatia alcool-zahar-cofeina poate pacali creierul in a crede ca se simte plin de energie, in timp ce restul corpului trebuie sa se adapteze la efectele negative pe care aceste substante le au asupra corpului, care uneori pot duce chiar la moarte.