Ai urmat tratamente minune, ai tinut un regim special, ai trecut pe sucuri de fructe si legume, totul cu promisiunea ca, la final, organismul tau sa fie mai curat si sa functioneze mai bine.

Dietele de detoxifiere nu pot face magii peste noapte, spun insa cercetatorii britanici, care le critica si le numesc “un concept stupid” prin care pierzi si timpul, si banii. Pe romaneste spus, un fel de frectie la picior de lemn. Cercetatorii sustin ca tot ceea ce am avea nevoie pentru ca organismul sa functioneze ceas sunt: un pahar cu apa si un somn bun de opt ore pe noapte.

Dietele de detoxifiere cu pilule si regim special, ceaiuri si sucuri din te miri ce plante au acelasi efect ca si o pereche de sosete de detoxifiere, scriu britanicii in ghidul “The Making Sense Of Chemical Stories” despre chimicalele care de invadeaza viata.

Ghidul conceput de specialisti in chimie, toxicologi si nutritionisti pentru organizatia Sense About Science ne explica faptul ca organismul are puterea sa se protejeze singur de excesele pe care le facem, prin mecanisme eficiente si extrem de versatile, cum sunt ficatul sau sistemul digetiv.

Sursa: Daily Mail