Lamaia este unul din cele mai bune alimente detoxifiante, datorita continutului bogat in vitamina C. Ea mai contine si substante nutritive, precum vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, care te ajuta sa rezisti pe parcursul curei.

Chiar daca este o dieta foarte drastica si exista multi medici nutritionisti care o contesta, dieta Master Cleanse are numerosi adepti, mai ales in randul vedetelor.

Autorul dietei, Stanley Burroughs, cel care a publicat in anii '40 cartea "The Master Cleanser", sustine ca aceasta detoxifiaza corpul si elimina excesul de grasimi.

Ce trebuie sa mananci?

Dieta Master Cleanse tine maxim 14 zile, timp in care nu mai consumi nimic altceva decat suc de lamaie si... laxative. Cu alte cuvinte, niciun aliment solid, nici suplimente si nici alte lichide. 

Dupa numarul de zile pe care ti l-ai propus sa tii dieta, trebuie sa reintroduci cu grija mancarurile obisnuite in alimentatie. De preferat este sa incepi cu ciorbe de legume. 

Reteta limonadei contine suc proaspat de lamaie, sirop de artar, ardei iute si apa. Trebuie sa bei intre 6 si 12 pahare de suc de lamaie sau de fiecare data cand ti-e foame. Seara, inainte de culcare, dar si dimineata trebuie sa iei un laxativ.