Despre locuitoarele din Manhattan, celebrul cartier din New York, se stie deja ca sunt stilate, arata bine si ies in cele mai selecte restaurante. Asta si datorita serialului “Sex and the city”, ale carui eroine au devenit modele pentru milioane de femei din intreaga lume.  

Scriitoarea Eileen Daspina stat de vorba cu multe dintre ele care, pe langa faptul ca arata bine, au joburi de succes. Ce a aflat?

Ca femeile din Manhattan nu se tem de mancare, din contra, o iubesc. O apreciata la adevarata ei valoare si sunt adevarate snoabe cand vine vorba de ingrediente – le cumpara pe cele mai bune dintre ele. Restaurantele, pietele, chefii si aparitia conceptului de “foodie” le-au transformat in adevarate gurmande. Cu toate acestea, au siluete de invidiat.

Secretele pe care fiecare dintre ele le cunoaste si le respecta tin, de fapt, de un stil de viata sanatos:

- Mananca ceea ce-ti face pofta, nu te abtine de la nimic.

- Mananca doar cand iti este foame si nu manca prea mult. Lasa intotdeauna mancare in farfurie.

- Gateste acasa.  

- Nu astepta sa ti se faca foarte foame - trebuie sa ai mereu o gustare la tine, fie ea o banana, un pumn de migdale, un mar. 

- Pastreaza o alimentatie cat mai simpla. Varietatea duce la mancatul in exces. 

- Renunta la fast-food. Femeile din Manhattan nu mananca niciodata de la KFC sau McDonald's. 

- Consuma legume. Cea mai buna prietena a acestor femei este salata.

- Fa miscare. Yoga, sala, bicicleta, mers pe jos - o newyorkeza merge aproximativ 5 km pe jos in fiecare zi.

- Rasfata-te cu un pahar de vin din cand in cand.

- Cumpara alimente de calitate si cumpara cate putin, dar des. Femeile din Manhattan nu prea au masini, asa ca isi cara cumparaturile cu mana, zilnic. Evita astfel sa isi incarce bucataria si au tot timpul ingrediente proaspete.