Pentru a scapa de o dependenta, trebuie sa inlaturi factorii care contribuie la cladirea ei. In cazul sucurilor, este vorba de cafeina (care te face sa-ti doresti sa bei din nou), zahar si siropul de porumb bogat in fructoza (ingrasa si te face sa bei mai mult).

Saptamana 1: Renunta la zahar

Primul pas este simplu - trebuie sa treci la sucurile dietetice, pentru a scapa de dependenta de zahar. In aceste zile, Dr. Oz iti recomanda sa mananci mult peste, oua si fasole.

Saptamana 2: Renunta la cafeina

In aceste 7 zile, trebuie sa mergi mai departe cu planul si probabil iti va fi putin mai greu. Nu mai consuma niciun suc care contine zahar si cafeina. Daca ai dureri de cap, ia ibuprofen. De asemenea, opteaza pentru mancaruri bogate in vitamina B, cum ar fi spanacul, naut, cereale.

Saptamana 3: reduce consumul la jumatate

Este momentul sa faci bilantul si sa afli cat suc beai de obicei. In urmatoarele 7 zile, consuma doar 50% din cat consumat de obicei si incearca sa inlocuiesti cealalta jumatate cu sucuri naturale preparate chiar de tine (80% apa minerala + 20% suc de fructe). 

Saptamana 4: renunta definitiv la sucuri

A venit momentul sa inlaturi orice suc si sa consumi doar apa. Cu banii economisiti (pentru ca vor fi destui), cumpara-ti un cadou. Daca ai in continuare pofta de suc, mesteca o guma. 

Bineinteles, pe termen lung, orice lucru interzis va deveni la un moment dat o dorinta de la care te vei putea abtine cu greu. Ca sa eviti asta, incearca sa vezi sucurile doar ca un rasfat de moment, la ocazii speciale. Mai bea cate o doza ocazional doar de pofta, dar pentru sete ramai la apa. Este mai sanatoasa si cu siguranta vei observa schimbari benefice in organismul tau.